O nama

Dobro došli u najstariji privatni camp na otoku Mljetu.

Sada već davne 1990. godine smo bračni par Matana (Marina i Ilija) započeli projekt maloga kampa u selu Ropa u netaknutoj prirodi južne obale otoka. Početni entuzijazam prekinuo je rat, da bi nam nakon pet godina polako počeli pristizati prvi gosti iz Hrvatske i Slovenije, a nakon godinu- dvije i prvi inozemni gosti iz Italije, Francuske, Velike Britanije… Danas nam dolaze gosti iz gotovo čitavog svijeta.

U opuštenom ambijentu naše kuće i naše obitelji, ti isti gosti (uz nove i nove svakoga ljeta) nam se i dalje vraćaju i provode nezaboravna ljetovanja do današnjeg dana. Rezultat toga je da i mi danas imamo bezbrojne prijatelje diljem svijeta i to je za nas najveća vrijednost truda i posla kojim se bavimo već tridesetak godina.

Čistoća prirode i okoliša nam je oduvijek bila prioritet. Danas nam je kamp izgledom i gabaritima gotovo netaknut u odnosu na prve dane. Sačuvali smo ga ekološki i ambijentalno, ali smo ga obogatili novim sadržajima koji niti najmanje ne narušavaju našu prvotnu ideju mediterana kakav je nekad bio. U kampu smještenom u masliniku okruženom borovom šumom uveli smo među prvima na Jadranu ekološke sanitarije; prvi smo na otoku doveli pitku vodu u selo i kamp. Filtriranjem te iste vode koju smo već upotrijebili, navodnjavamo naš ekološki vrt, gdje rastu gotovo sve vrste svježeg povrća i voća. Već godinama iz vlastitog ulova nudimo našim gostima svježu ribu i ostale morske delicije. Također, na našoj velikoj terasi koja je zamišljena i kao prostor za druženje, gosti imaju uređen prostor za kuhanje i pripremanje hrane. Naši gosti mogu čuvati hranu i piće u našim velikim hladnjacima smještenim u zasebnom prostoru kampa. Priključci za struju i košare za odpatke su raspoređeni po svim dijelovima kampa.

U sklopu našeg domaćinstva tijekom godina smo sagradili i kompletno opremili dva apartmana za iznajmljivanje onim gostima koji ne preferiraju šator i kamp za noćenje.

Dakle, ukoliko želite provesti odmor u domaćoj atmosferi, u oazi mira, bujne vegetacije i kristalno čistog mora  – kamp obitelji Matana je pravo mjesto za to

Naša obitelj, roditelji Marina i Ilija, te druga generacija – naša djeca Mario i Ljiljana biti će Vam stalno na usluzi. Našim iskustvom, odnosu prema gostu i vrhunskom uslugom učinit ćemo Vam Ropu i Mljet nezaboravnim mjestom u kojega ćete se sigurno vraćati.

CroatianEnglishFrenchGermanItalianSlovenian